Ik geef verschillende soorten massages en kan deze ook combineren.
Van tevoren bekijk en bespreek ik met jou welke soort massage het beste bij jouw situatie past.

 

Klassiek

Deze benadering heeft een erg lichamelijke stijl, die zich voornamelijk richt op de spieren.

Ze is ontwikkeld om overbelaste spieren te ontspannen, knopen van spanning weg te werken, bloedcirculatie te verbeteren en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Hierdoor raakt je, vaak na de massage, in een diepe ontspanning.

Ayurvedisch

Ayurvedische massage is gebaseerd op een eeuwen oude geneeswijze en werkt op het lichamelijk en geestelijk vlak. Zij wordt geroemd om haar preventieve werking.

Zij stimuleert o.a. de bloedsomloop, het zenuwstelsel en het lymfestelsel, de opname van voedingsstoffen, de doorbloeding van de organen en de uitscheiding van afvalstoffen. Door dit alles wordt het lichaam krachtiger en zuiverder en zal men minder snel ziek worden.

Ayurvedische massage kan ook therapeutisch worden toegepast bij bijvoorbeeld zenuwzwakte, hoofdpijn, slapeloosheid, jicht, zwaarlijvigheid, artritis, onregelmatige bloeddruk en mentale ziekten.

De keuze van de massage-olie is bij de ayurvedische massage van belang. Deze moet in overeenstemming zijn met de constitutie van de persoon. De olie helpt het lichaam en de geest in balans te brengen. Ook kunnen bij klachten therapeutische oliën worden gebruikt.

Thaise Yoga

De Thaise massage vindt zijn oorsprong in de Ayurvedische massage en Yoga traditie. Hieruit is een bijzondere massage ontstaan waarbij naast energie punten en lijnen ook yoga houdingen een grote rol spelen. Hiermee is een dynamische massagevorm ontstaan voor zowel de masseur als de cliënt.

Bij de Thaise massage houdt men de kleding aan. Om de rekkingen en yoga houdingen goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat de kleding ruim zit zodat men zonder hinder kan meebewegen.

Thaise massage op regelmatige basis bevordert flexibiliteit en bewegingsgemak van het lichaam terwijl de geest tot rust komt.