Reset, omgaan met stress

Aan een kalme geest geeft het hele universum zich over - Buddha

Waarschuwingsbord met Spanning Levensgevaarlijk

Stress, we ervaren het allemaal regelmatig. Of het nu veroorzaakt wordt door een veeleisende baan, een druk gezin of een lastige financiële situatie. Het kan uit alle hoeken komen. De vraag is alleen, hoe ga je ermee om? Laat je stress de baas worden over jouw leven, met alle gevolgen van dien? Of ben jij het juist die de stress de baas is?

Een Reset-weekend leert je omgaan met stress en nog belangrijker je leert hoe je stress kunt verminderen. Onder deskundige begeleiding krijg je handvaten aangereikt en worden je dingen aangeleerd die je in het dagelijks leven eenvoudig kunt toepassen. Géén zweverige theorieën maar praktische oefeningen die iedereen zullen aanspreken en eenvoudig zijn toe te passen.

Wat biedt reset?

Tijdens Reset ben je een lang weekend met een kleine groep op een prachtige inspirerende locatie in Hochsauerland (Duitsland). Tijdens dit weekend gaan we met elkaar of individueel aan de slag met de volgende onderdelen.

Meditatie

Het woord meditatie klinkt voor sommige mensen misschien eng of zweverig maar leren hoe je kunt mediteren is wel één van de beste manieren om stress te verlagen. Dat is echt niet zweverig maar juist praktisch. Met duidelijke aanwijzingen en meditatiemomenten leer je om het mediteren steeds beter onder de knie te krijgen. Bovendien krijg je verschillende vormen van meditatie aangereikt, waardoor je een manier van mediteren kan kiezen die bij jou past of voor jou werkt.

Bewegen

Bewegen is essentieel voor het verminderen van stress. Dat betekent niet dat je perse veel en intensief hoeft te sporten. Stretching is een terugkerend onderdeel tijdens Reset, door de spieren te rekken ontstaat er namelijk ontspanning in je lijf. Een andere optie is wandelen, waarvoor op zaterdagmiddag ruimte is.

Zelfmassage

Massage helpt je om te ontspannen. Iedereen die weleens gemasseerd is zal dat waarschijnlijk herkennen. Hoe fijn is het dan om te leren hoe je ook jezelf kunt masseren. Zodat je die ontspanning kunt creëren voor jezelf.

Coaching

Tijdens individuele coaching sessies wordt er dieper ingegaan op jouw persoonlijke situatie. Wat veroorzaakt de stress? Welke manier van ontstressen werkt voor jou? Door de dialoog met de coach aan te gaan leer je jezelf beter kennen en ontstaan er nieuwe inzichten.

Creativiteit

Creatief bezig zijn helpt je om te ontspannen. Individueel ga je aan de slag met het ontdekken van jouw verborgen passie of talent. Zo is er bijvoorbeeld ruimte voor tekenen, schilderen en schrijven.

Voeding

Onder begeleiding van een vegan kok kan je in een klein groepje een maaltijd bereiden. Terwijl je hiermee bezig bent wordt er ondertussen meer verteld over de invloed van voeding op je leven en hoe je dat kan toepassen. Doen en leren tegelijkertijd dus, want dat is wel zo leuk.

Praktische informatie

Het Resetweekend kost € 495,- all-in. Dat is dus inclusief overnachtingen en maaltijden.

Het eerstvolgende weekend is vrijdag 15 t/m zondag 17 mei 2020.

De groepen bestaan uit maximaal 12 deelnemers.

Voor meer informatie over de beschikbaarheid kun je contact opnemen met Anne Tjallema: 0318-610735.

Foto van Anne Tjallema

Even voorstellen

Mijn naam is Anne Tjallema, geboren in 1960 in Den Haag. Tijdens mijn studie klinische psychologie ben ik mij gaan interesseren in groepsprocessen. Mijn specialisatie in de groepsdynamica is daar dan ook een logisch gevolg van.

Vanaf 1984 ben ik trainingen gaan geven, wat in 1992 resulteerde in de oprichting van mijn eigen bedrijf New Vision. Naast het geven en ontwikkelen van trainingen hield ik me ook bezig  met werving en selectie, coaching en bedrijfsadvies.

In 2002 na een zeer hectische en stressvolle periode, besloot ik het roer om te gooien en een opleiding tot massagetherapeut te volgen aan de Holos academie, wat in 2004 leidde tot eerst een baan bij een massagepraktijk in Nijmegen en aan het eind van dat jaar in de oprichting van De Cirkel-Ede. In eerste instantie deed ik naast massages nog re-integratie coaching voor mensen die in een uitkering zaten, echter in 2007 was ik zo druk met masseren dat hier geen ruimte voor was.

Wel gaf ik af en toe nog een massagecursus of een training (o.a. therapeutische vaardigheden).

Met de Reset weekenden wil ik al mijn kennis en ervaring combineren om mensen beter te leren omgaan met stress en bewuster te maken van waar hun stress vandaan komt.